Wat is het?

Voetreflexologie is een massage die ruim 3000 jaar geleden al werd toegepast in China, India en Egypte. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar met goed resultaat toegepast. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. Het lichaam weerspiegelt zich in de voeten, de handen en de oren. VoetreflexPlus™ Therapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van deze drukpuntmassage wordt het lichaam gestimuleerd in zijn zelfgenezend vermogen. Ik werk volgens de VoetreflexPlus methode. Hierbij worden Chinese en Westerse voetreflexmassage technieken gecombineerd. Bij de Westerse voetreflextherapie wordt gebruik gemaakt van drukpunten op de voeten via een speciale duimtechniek. Binnen de Chinese voetreflextherapie worden daarnaast ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. De combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Met voetreflexologie is er aandacht voor de fysieke en geestelijke achtergrond van ziekte. Verbetering van klachten vindt plaats door de ondersteuning van de innerlijke geneeskracht van de mens en door bewustwording van de betekenis van het ziek zijn. Ieder mens is uniek, ook in zijn gezondheidsklachten en ieder mens interesseert en motiveert mij daarom enorm. Graag help ik u met uw gezondheidsklachten door uw klachten te verhelpen en kwaliteit van leven te verbeteren en/of weer gezond te worden.

Hoe werkt het?

Elk weefsel, orgaan en lichaamsdeel is via een energiebaan, meridiaan, verbonden met een reflexpunt of -zone op de voet. Deze energiebanen kunnen geblokkeerd raken door allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld door stress, angst, verdriet of boosheid. Bij een dergelijke blokkade kun je lichamelijke klachten krijgen. Met voetreflex massage worden de energiebanen, en dus ook de blokkades hierin, die uitkomen op en onder de voet behandeld. Door het masseren van deze zones wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Daarbij is ook je eigen leefwijze een belangrijk hulpmiddel: gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende ontspanning.

Voor wie?

Voetreflexmassage is voor iedereen, jong en oud, ziek of gezond, iedereen is welkom. Zelfs als je geen klachten hebt kan een voetreflexmassage heerlijk ontspannend zijn. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker; voor anderen een preventief middel om niet uit balans te raken.

De klachten waarvoor mensen komen zijn zeer divers. Het kan bijvoorbeeld gaan om: hoofdpijn, vermoeidheid, stress, spijsverteringsproblemen, menstruatieproblemen, blaasontsteking, slaapproblemen, hooikoorts of verkoudheid. Maar ook voor reiniging van het lichaam na narcose, vastenkuur of ziekteperiode.

Tijdens en na de massage word je lichaam aan het werk gezet. Dit kan reacties geven zoals plotseling veel zweten, het koud krijgen, algemeen gevoel van onbehagen, emotioneel worden of heel ontspannen raken. Na de massage (enkele uren of dagen) kunnen er reinigingsreacties ontstaan, zoals meer ontlasting, donkere urine, huiduitslag, hevige menstruatie, etc. Ook kan het gebeuren dat oude kwalen weer even boven komen om vervolgens te verdwijnen, je lichaam ruimt op! Daarnaast kan het zijn dat je beter en dieper gaat slapen, dat je jezelf beter kunt uiten, bloeddruk kan stabiliseren en je voelt je meer ontspannen.

VoetreflexPlus therapie vervangt geen arts of medicijn, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op al bestaande reguliere behandelmethodes. Indien je onder behandeling bent van een arts of specialist, overleg dan eerst met hen of zij geen bezwaar hebben tegen voetreflexPlus therapie naast de al bestaande behandeling.

De effecten van voetreflexPlus™ therapie:

 • werkt altijd ontspannend
 • verbetert bloedsomloop, spiertonus, energiedoorstroom en lymfecirculatie
 • prikkelt zelfgenezend vermogen
 • maakt endorfinen vrij
 • stimuleert onderactie
 • kalmeert overactie
 • brengt genezing
 • werkt preventief
 • ondersteunt bij chronische ziekte
 • ondersteunt bij klachten bijwerkingen medicatie
 • stimuleert herstel na operatie

Kortom, een VoetreflexPlus™ Massage draagt bij aan je gezondheid en ontspanning.

Klachtgerichte Voetreflex Plus therapie valt onder de natuurgeneeskundige geneeswijze. Een behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar (Prestatiecode: 24009 reflexzonetherapie, Natuurgeneeskunde).

BodyCare Rosa Damascena is aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens staat de praktijk geregistreerd bij de RBCZ en is de praktijk te vinden in de zorggids.

Dit houdt in dat een behandeling in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Het doel van Ayurveda is de mens lichamelijk en geestelijk in harmonie te laten functioneren. Ayurvedische massage is een oude Indische massagetechniek van ca. 5000 v.Chr. Het woord ‘Ayurveda’ bestaat uit de samenvoeging van ayu (leven) en veda (kennis).

In India wordt het lichaam vergeleken met een tempel. Hoe eervoller je omgaat met je eigen tempel, hoe beter de energiestromingen in je lichaam stromen. Ayurvedische massage is een massagevorm die vanuit een holistisch perspectief vertrekt. Alles is en wordt met elkaar verbonden.

De massage die U ontvangt is een combinatie van oud-Indiase massagetechnieken en de ayurvedische drukpunttechnieken (marma’s). Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke oliën, waaraan heerlijk geurende etherische oliën worden toegevoegd. Deze massage werkt reinigend en ontspannend. Tevens stimuleert ze het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Door de zachte masserende bewegingen krijgen de cellen en de organen van het lichaam op een positieve manier aandacht. Zo helpt ze zelfs tegen veroudering. De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.

De massage:

 • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
 • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
 • Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout

Ayurvedische therapie valt onder de natuurgeneeskundige geneeswijze. Een behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar (Prestatiecode: 24009 reflexzonetherapie, Natuurgeneeskunde).

BodyCare Rosa Damascena is aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens staat de praktijk geregistreerd bij de RBCZ en is de praktijk te vinden in de zorggids.

Dit houdt in dat een behandeling in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

De Indian Head Massage van BodyCare Rosa Damascena maakt gebruik van ayurvedische technieken, die de belangrijke energiecentra activeren op het hoofd, gezicht, nek, schouder en de bovenrug. Door stress of een verkeerde houding zien we vaak dat spanningen zich hier vastzetten. Dit kan leiden tot allerlei klachten in schouders, nek en hoofd.

De moderne westerse mens wordt in zijn/haar dagelijks leven geregeld geconfronteerd met spanningen en stress. Dit komt doordat men de natuurlijke lichaamsritme laat verstoren door een levenswijze, die strijdig is met de natuurlijke wetten: 's avonds te lang opblijven, 's morgens na de ochtendschemering opstaan, oninteressant werk verrichten, onregelmatige levenswijze, angsten, voortdurend spanningen. Vooral mensen die geen lichamelijke inspanningen verrichten, veel hersenswerk doen of veel met een computer werken lijden aan deze klachten. Geestelijk vermoeidheid verstoort het zenuwstelsel, waardoor men niet of moeilijk kan ontspannen en slecht in slaap komt.

De Indian Head Massage bied je een zachte en effectieve massagemethode. Rust, ruimte en een diepe ontspanning zul je door deze massage gaan ervaren. Ze is heilzaam voor jong en oud. Speciale aandacht wordt besteed aan reflexpunten die men ook op het gezicht, hoofdhuid en oren vindt. Deze reflexpunten corresponderen met organen en stelsels elders in het lichaam en zo heeft het hele lichaam profijt van de Indian Head Massage.

Deze oude ayurvedische geschriften roemen deze massagetechnieken, omdat ze:

 • het hoofd ontspannen
 • een positief effect hebben op de hersenen en zenuwgestel
 • de concentratie bevorderen
 • het denken tot rust breng
 • een mooie en gezonde uitstraling en schoonheid bevorderen
 • een goede doorbloeding (o.a. voeding en zuurstof) in het hoofd stimuleren
 • de schedel schoon en gezond houden
 • haalt knopen uit spieren waardoor er betere beweeglijkheid in de gewrichten ontstaat
 • ruimte geven aan nieuwe spirituele ervaringen

In overleg wordt gekozen of de hoofd met of zonder olie gemasseerd wordt. De lauwwarme olie (dan ook in het haar) zorgt er o.a. voor dat toxines die zich in je lijf bevinden, losgelaten kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van biologische sesam olie, deze olie bevat vele mineralen, linolzuur maar ook lecithine en die zorgt voor een heilzaam effect op de endocriene klieren en ook op de hersenen. De olie bevat ook nog eens acht essentiële aminozuren, die van belang zijn voor de hersenen. Ook een paar heerlijke druppels etherische olie als roos (Rosa Damascena), lavendel of een andere zullen niet ontbreken.

De Indian Head Massage is goed te combineren met de voetreflexzone therapie. Allereerst wordt de hoofdmassage toegepast gevolgd door de voetreflexmassage.

Gun jezelf een moment in stilte en laat al je spanningen even helemaal los.

Hotstone massage is een superontspannende en herstellende massage voor het lichaam. Nooit had je een zo heerlijk en goddelijk gevoel als na deze massage. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

Hotstone massage wordt gegeven in een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. En dit vanuit de gedachte dat lichaam, geest en ziel één zijn. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen. En dit op de plaatsen waar er behoefte aan is. Hierbij wordt ook gewerkt met muziek, geur en esoterische oliën.

De werking van hotstone bevordert de transpiratie doordat het ontgiftingsproces van het lichaam in werking wordt gezet. Verbetert het spieren en bottenstelsel. Vermindert en verdooft de zenuwpijnen. Spijsverteringsproces wordt verbeterd. Hormonen raken volledig in balans. Het lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en te herstellen.

Hotstone massage is geschikt voor :

 • Spier- en/of zenuwpijnen
 • Rug en/of nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Slechte doorbloeding
 • Luchtweg-aandoeningen
 • Algemene moeheid en/of zwakte
 • Gewoon om u te laten vertroetelen of eens lekker te relaxen

Guasha massage is een meer dan 2000 jaar oude Chinese behandelmethode. Het woord Guasha betekent ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. Een Guasha massage is een zachte, vriendelijke, niet pijnlijke behandeling. Met een Guasha behandeling maak je het lichaam schoon!

Ons lichaam is voorzien van energiebanen waar zich drukpunten op bevinden, welke weer in verbinding staan met onze organen en andere lichaamsfuncties. Door met een jade steen over deze punten te strijken activeren we het lichaam om de aanwezige afvalstoffen af te voeren. Door het afvoeren van deze afvalstoffen zullen we ons een stuk beter gaan voelen.

Deze massage kan afzonderlijk of gecombineerd worden met een van de andere massages.

De massage bestaat uit het masseren van een aantal lichaamsdelen met heerlijke warme kruidenstempels. De heerlijke geur van kruiden laat de geest tot rust komen. Nu kunt u even heerlijk wegdromen, genieten en relaxen.

Vervolgens worden op ontspannende wijzen de armen, voeten, benen en het gelaat met olie gemasseerd. De massage stimuleert de doorbloeding en laat stress van het lichaam afglijden.

De massage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De massage kan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Na de behandeling op de massagestoel voelt men zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toenemen.

Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Stoelmassage is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen.

De stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage op een massagestoel en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Stoelmassage is voor veel bedrijven een makkelijke keuze:

 • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden.
 • Men voelt zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler dan liggend.
 • Een kortere stoelmassage maakt het financieel voordeliger.
 • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een stoelmassage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
 • Stoelmassage is een zeer effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek blijkt, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

Metamorfose massage is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd plaatsvindt dat leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. De metamorfose massage is een techniek die de verbinding herstelt tussen lichaam en geest. Blokkades worden opgeheven, zodat zowel lichaam als geest vrij is om zich verder te ontwikkelen.

Deze vorm van massage is niet zozeer bedoeld om het lichaam weer gezond te maken, maar gaat om de metamorfose, de verandering. Als je voor een verandering in je leven staat en je hebt daar tegenstrijdige gevoelens bij kan metamorfosemassage je helpen daar mee om te gaan. De reden voor die verandering kan erg uiteenlopen. Als je een moeilijke periode doormaakt, zoals een scheiding of een rouwproces of je hebt iets te verwerken, dan kan metamorfosemassage je daarbij helpen. Het kan zijn dat je ziek bent en niet weet hoe je daarmee om moet gaan. De massage helpt om je gevoel een eigen plaats te geven zodat je leven er minder door beheerst wordt. Het is daarvoor niet nodig om te benoemen wat je precies dwars zit.

De massage is een steun om woordloos verdriet of spanning om te zetten in een gevoel van rust. Het verdriet, gemis of schuldgevoel kun je dan loslaten. Maar het kan ook zijn dat er een verandering plaats vindt die minder ernstig is omdat je gaat verhuizen, of omdat je kind op zichzelf gaat wonen of dat je zwanger bent en je plaats in je leven wilt maken voor de geboorte van je kindje. Deze vorm van massage is ook geschikt voor kinderen met een gedragsstoornis zoals ADHD of autisme bijvoorbeeld. Zij moeten vaak meer presteren dan ze kunnen en drukken zich soms minder goed uit.

Deze behandeling is een niet opdringerige vorm van communicatie en helpt ze tot rust komen. Het is geen massage in de vorm van strijken en drukken maar meer met zachte, draaiende bewegingen aanraken. Je neemt plaats in de behandelstoel en houdt al je kleren aan, behalve je sokken.

Eerst worden de voeten behandeld, daarna de handen en tenslotte het hoofd. Er bestaan voor de metamorfose massage geen contra-indicaties en dus is hij voor iedereen geschikt.

Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen en spieren. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost. Voetreflexmassage is met name een geschikte methode voor een ieder die lichamelijk klachten heeft, welke zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door een overmaat aan stress;

Ook en gevoelens van gejaagdheid kunnen door de ontspannende werking van voetreflexmassage verminderd worden. Voetreflexmassage heeft bij kinderen vaak snel een positief resultaat. In tegenstelling tot volwassenen hebben zij nog niet de kans gehad om diepliggende blokkades te ontwikkelen. Vooral pasgeboren baby’s die last hebben van darmkrampen of jonge kinderen met obstipatieproblemen, reageren al na één of twee sessies positief op de behandeling. Bij chronisch zieke mensen met veel pijnklachten, kan voetmassage door de ontspannende werking veel verlichting geven.

Pubers, zwangeren en vrouwen in de overgang kunnen ook veel baat hebben bij voetreflexmassage. Veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen stress veroorzaken, die met hinderlijke lichamelijke reacties gepaard kunnen gaan. Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen. Allereerst is deze vorm van therapie erg geschikt voor mensen met lichamelijke- en/of psychische klachten. Daarnaast is het ook gewoon heel prettig voor mensen die eens een lekkere ontspannende voetmassage willen krijgen. Behoorlijk wat (alledaagse) klachten kunnen met behulp van voetreflexmassage positief beïnvloed worden, verminderen of zelfs verdwijnen. Denk hierbij aan:

 • Migraine en andere hoofdpijnklachten
 • Nek- en rugklachten
 • Spijsverteringsklachten, maag- en darmstoornissen
 • Luchtwegproblemen zoals hooikoorts
 • R.S.I.
 • Spier- en gewrichtsproblemen
 • Koude handen en voeten
 • Hart- en vaatproblemen
 • Neerslachtigheid
 • Nerveuze klachten als onrust, slapeloosheid
 • Menstruatiestoornissen
 • Hormonale klachten

De nieuwste massage techniek om plaatselijk af te slanken zonder medische ingreep. Door middel van verschillende massagetechnieken wordt de cellulite grondig aangepakt waardoor de huid strakker, gladder en slanker wordt. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, billen, heupen, benen, en armen.

De afslankmassage helpt het lichaam te reinigen van afvalstoffen, gifstoffen en opgehoopt vocht. De afslankmassage is een goed alternatief voor lyposuctie. Door de stevige, krachtige en diepe massagetechniek wordt de huid niet alleen mooier en gladder maar wordt ook de omvang minder. Dit is geen massage waarbij je gewicht verliest maar een massage waarbij de huid gladder word en waarbij je centimeters verliest.

Deze massage maakt uw lichaam strakker en geeft u een beter silhouet ZONDER medische ingrepen. Een oneffen huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap kunt u heel erg goed behandelen met een lypossage massage. Het beste resultaat zult u hebben na een kuur behandeling van minimaal 10 keer (bij voorkeur twee keer per week en daarna onderhouden). Ook is het raadzaam om tijdens de kuur ongeveer 2 liter water per dag te drinken.

De massage heeft een ontslakkende werking waardoor de huidomvang geringer maar ook zichtbaar mooier en strakker wordt, verklevingen en afvalstoffen verdwijnen door de massage.

Wat is het?

Voetreflexologie is een massage die ruim 3000 jaar geleden al werd toegepast in China, India en Egypte. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar met goed resultaat toegepast. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. Het lichaam weerspiegelt zich in de voeten, de handen en de oren. VoetreflexPlus™ Therapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van deze drukpuntmassage wordt het lichaam gestimuleerd in zijn zelfgenezend vermogen. Ik werk volgens de VoetreflexPlus methode. Hierbij worden Chinese en Westerse voetreflexmassage technieken gecombineerd. Bij de Westerse voetreflextherapie wordt gebruik gemaakt van drukpunten op de voeten via een speciale duimtechniek. Binnen de Chinese voetreflextherapie worden daarnaast ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. De combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Met voetreflexologie is er aandacht voor de fysieke en geestelijke achtergrond van ziekte. Verbetering van klachten vindt plaats door de ondersteuning van de innerlijke geneeskracht van de mens en door bewustwording van de betekenis van het ziek zijn. Ieder mens is uniek, ook in zijn gezondheidsklachten en ieder mens interesseert en motiveert mij daarom enorm. Graag help ik u met uw gezondheidsklachten door uw klachten te verhelpen en kwaliteit van leven te verbeteren en/of weer gezond te worden.

Hoe werkt het?

Elk weefsel, orgaan en lichaamsdeel is via een energiebaan, meridiaan, verbonden met een reflexpunt of -zone op de voet. Deze energiebanen kunnen geblokkeerd raken door allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld door stress, angst, verdriet of boosheid. Bij een dergelijke blokkade kun je lichamelijke klachten krijgen. Met voetreflex massage worden de energiebanen, en dus ook de blokkades hierin, die uitkomen op en onder de voet behandeld. Door het masseren van deze zones wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Daarbij is ook je eigen leefwijze een belangrijk hulpmiddel: gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende ontspanning.

Voor wie?

Voetreflexmassage is voor iedereen, jong en oud, ziek of gezond, iedereen is welkom. Zelfs als je geen klachten hebt kan een voetreflexmassage heerlijk ontspannend zijn. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker; voor anderen een preventief middel om niet uit balans te raken.

De klachten waarvoor mensen komen zijn zeer divers. Het kan bijvoorbeeld gaan om: hoofdpijn, vermoeidheid, stress, spijsverteringsproblemen, menstruatieproblemen, blaasontsteking, slaapproblemen, hooikoorts of verkoudheid. Maar ook voor reiniging van het lichaam na narcose, vastenkuur of ziekteperiode.

Tijdens en na de massage word je lichaam aan het werk gezet. Dit kan reacties geven zoals plotseling veel zweten, het koud krijgen, algemeen gevoel van onbehagen, emotioneel worden of heel ontspannen raken. Na de massage (enkele uren of dagen) kunnen er reinigingsreacties ontstaan, zoals meer ontlasting, donkere urine, huiduitslag, hevige menstruatie, etc. Ook kan het gebeuren dat oude kwalen weer even boven komen om vervolgens te verdwijnen, je lichaam ruimt op! Daarnaast kan het zijn dat je beter en dieper gaat slapen, dat je jezelf beter kunt uiten, bloeddruk kan stabiliseren en je voelt je meer ontspannen.

VoetreflexPlus therapie vervangt geen arts of medicijn, maar kan een waardevolle aanvulling zijn op al bestaande reguliere behandelmethodes. Indien je onder behandeling bent van een arts of specialist, overleg dan eerst met hen of zij geen bezwaar hebben tegen voetreflexPlus therapie naast de al bestaande behandeling.

De effecten van voetreflexPlus™ therapie:

 • werkt altijd ontspannend
 • verbetert bloedsomloop, spiertonus, energiedoorstroom en lymfecirculatie
 • prikkelt zelfgenezend vermogen
 • maakt endorfinen vrij
 • stimuleert onderactie
 • kalmeert overactie
 • brengt genezing
 • werkt preventief
 • ondersteunt bij chronische ziekte
 • ondersteunt bij klachten bijwerkingen medicatie
 • stimuleert herstel na operatie

Kortom, een VoetreflexPlus™ Massage draagt bij aan je gezondheid en ontspanning.

Klachtgerichte Voetreflex Plus therapie valt onder de natuurgeneeskundige geneeswijze. Een behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar (Prestatiecode: 24009 reflexzonetherapie, Natuurgeneeskunde).

BodyCare Rosa Damascena is aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens staat de praktijk geregistreerd bij de RBCZ en is de praktijk te vinden in de zorggids.

Dit houdt in dat een behandeling in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

Het doel van Ayurveda is de mens lichamelijk en geestelijk in harmonie te laten functioneren. Ayurvedische massage is een oude Indische massagetechniek van ca. 5000 v.Chr. Het woord ‘Ayurveda’ bestaat uit de samenvoeging van ayu (leven) en veda (kennis).

In India wordt het lichaam vergeleken met een tempel. Hoe eervoller je omgaat met je eigen tempel, hoe beter de energiestromingen in je lichaam stromen. Ayurvedische massage is een massagevorm die vanuit een holistisch perspectief vertrekt. Alles is en wordt met elkaar verbonden.

De massage die U ontvangt is een combinatie van oud-Indiase massagetechnieken en de ayurvedische drukpunttechnieken (marma’s). Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke oliën, waaraan heerlijk geurende etherische oliën worden toegevoegd. Deze massage werkt reinigend en ontspannend. Tevens stimuleert ze het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Door de zachte masserende bewegingen krijgen de cellen en de organen van het lichaam op een positieve manier aandacht. Zo helpt ze zelfs tegen veroudering. De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.

De massage:

 • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
 • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
 • Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout

Ayurvedische therapie valt onder de natuurgeneeskundige geneeswijze. Een behandeling wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar (Prestatiecode: 24009 reflexzonetherapie, Natuurgeneeskunde).

BodyCare Rosa Damascena is aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens staat de praktijk geregistreerd bij de RBCZ en is de praktijk te vinden in de zorggids.

Dit houdt in dat een behandeling in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk wordt vergoed door uw aanvullende zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie.

De Indian Head Massage van BodyCare Rosa Damascena maakt gebruik van ayurvedische technieken, die de belangrijke energiecentra activeren op het hoofd, gezicht, nek, schouder en de bovenrug. Door stress of een verkeerde houding zien we vaak dat spanningen zich hier vastzetten. Dit kan leiden tot allerlei klachten in schouders, nek en hoofd.

De moderne westerse mens wordt in zijn/haar dagelijks leven geregeld geconfronteerd met spanningen en stress. Dit komt doordat men de natuurlijke lichaamsritme laat verstoren door een levenswijze, die strijdig is met de natuurlijke wetten: 's avonds te lang opblijven, 's morgens na de ochtendschemering opstaan, oninteressant werk verrichten, onregelmatige levenswijze, angsten, voortdurend spanningen. Vooral mensen die geen lichamelijke inspanningen verrichten, veel hersenswerk doen of veel met een computer werken lijden aan deze klachten. Geestelijk vermoeidheid verstoort het zenuwstelsel, waardoor men niet of moeilijk kan ontspannen en slecht in slaap komt.

De Indian Head Massage bied je een zachte en effectieve massagemethode. Rust, ruimte en een diepe ontspanning zul je door deze massage gaan ervaren. Ze is heilzaam voor jong en oud. Speciale aandacht wordt besteed aan reflexpunten die men ook op het gezicht, hoofdhuid en oren vindt. Deze reflexpunten corresponderen met organen en stelsels elders in het lichaam en zo heeft het hele lichaam profijt van de Indian Head Massage.

Deze oude ayurvedische geschriften roemen deze massagetechnieken, omdat ze:

 • het hoofd ontspannen
 • een positief effect hebben op de hersenen en zenuwgestel
 • de concentratie bevorderen
 • het denken tot rust breng
 • een mooie en gezonde uitstraling en schoonheid bevorderen
 • een goede doorbloeding (o.a. voeding en zuurstof) in het hoofd stimuleren
 • de schedel schoon en gezond houden
 • haalt knopen uit spieren waardoor er betere beweeglijkheid in de gewrichten ontstaat
 • ruimte geven aan nieuwe spirituele ervaringen

In overleg wordt gekozen of de hoofd met of zonder olie gemasseerd wordt. De lauwwarme olie (dan ook in het haar) zorgt er o.a. voor dat toxines die zich in je lijf bevinden, losgelaten kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van biologische sesam olie, deze olie bevat vele mineralen, linolzuur maar ook lecithine en die zorgt voor een heilzaam effect op de endocriene klieren en ook op de hersenen. De olie bevat ook nog eens acht essentiële aminozuren, die van belang zijn voor de hersenen. Ook een paar heerlijke druppels etherische olie als roos (Rosa Damascena), lavendel of een andere zullen niet ontbreken.

De Indian Head Massage is goed te combineren met de voetreflexzone therapie. Allereerst wordt de hoofdmassage toegepast gevolgd door de voetreflexmassage.

Gun jezelf een moment in stilte en laat al je spanningen even helemaal los.

Hotstone massage is een superontspannende en herstellende massage voor het lichaam. Nooit had je een zo heerlijk en goddelijk gevoel als na deze massage. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

Hotstone massage wordt gegeven in een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. En dit vanuit de gedachte dat lichaam, geest en ziel één zijn. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen. En dit op de plaatsen waar er behoefte aan is. Hierbij wordt ook gewerkt met muziek, geur en esoterische oliën.

De werking van hotstone bevordert de transpiratie doordat het ontgiftingsproces van het lichaam in werking wordt gezet. Verbetert het spieren en bottenstelsel. Vermindert en verdooft de zenuwpijnen. Spijsverteringsproces wordt verbeterd. Hormonen raken volledig in balans. Het lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en te herstellen.

Hotstone massage is geschikt voor :

 • Spier- en/of zenuwpijnen
 • Rug en/of nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Slechte doorbloeding
 • Luchtweg-aandoeningen
 • Algemene moeheid en/of zwakte
 • Gewoon om u te laten vertroetelen of eens lekker te relaxen

Guasha massage is een meer dan 2000 jaar oude Chinese behandelmethode. Het woord Guasha betekent ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. Een Guasha massage is een zachte, vriendelijke, niet pijnlijke behandeling. Met een Guasha behandeling maak je het lichaam schoon!

Ons lichaam is voorzien van energiebanen waar zich drukpunten op bevinden, welke weer in verbinding staan met onze organen en andere lichaamsfuncties. Door met een jade steen over deze punten te strijken activeren we het lichaam om de aanwezige afvalstoffen af te voeren. Door het afvoeren van deze afvalstoffen zullen we ons een stuk beter gaan voelen.

Deze massage kan afzonderlijk of gecombineerd worden met een van de andere massages.

De massage bestaat uit het masseren van een aantal lichaamsdelen met heerlijke warme kruidenstempels. De heerlijke geur van kruiden laat de geest tot rust komen. Nu kunt u even heerlijk wegdromen, genieten en relaxen.

Vervolgens worden op ontspannende wijzen de armen, voeten, benen en het gelaat met olie gemasseerd. De massage stimuleert de doorbloeding en laat stress van het lichaam afglijden.

De massage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De massage kan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Na de behandeling op de massagestoel voelt men zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toenemen.

Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Stoelmassage is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen.

De stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage op een massagestoel en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Stoelmassage is voor veel bedrijven een makkelijke keuze:

 • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden.
 • Men voelt zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler dan liggend.
 • Een kortere stoelmassage maakt het financieel voordeliger.
 • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een stoelmassage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
 • Stoelmassage is een zeer effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek blijkt, dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

Metamorfose massage is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd plaatsvindt dat leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. De metamorfose massage is een techniek die de verbinding herstelt tussen lichaam en geest. Blokkades worden opgeheven, zodat zowel lichaam als geest vrij is om zich verder te ontwikkelen.

Deze vorm van massage is niet zozeer bedoeld om het lichaam weer gezond te maken, maar gaat om de metamorfose, de verandering. Als je voor een verandering in je leven staat en je hebt daar tegenstrijdige gevoelens bij kan metamorfosemassage je helpen daar mee om te gaan. De reden voor die verandering kan erg uiteenlopen. Als je een moeilijke periode doormaakt, zoals een scheiding of een rouwproces of je hebt iets te verwerken, dan kan metamorfosemassage je daarbij helpen. Het kan zijn dat je ziek bent en niet weet hoe je daarmee om moet gaan. De massage helpt om je gevoel een eigen plaats te geven zodat je leven er minder door beheerst wordt. Het is daarvoor niet nodig om te benoemen wat je precies dwars zit.

De massage is een steun om woordloos verdriet of spanning om te zetten in een gevoel van rust. Het verdriet, gemis of schuldgevoel kun je dan loslaten. Maar het kan ook zijn dat er een verandering plaats vindt die minder ernstig is omdat je gaat verhuizen, of omdat je kind op zichzelf gaat wonen of dat je zwanger bent en je plaats in je leven wilt maken voor de geboorte van je kindje. Deze vorm van massage is ook geschikt voor kinderen met een gedragsstoornis zoals ADHD of autisme bijvoorbeeld. Zij moeten vaak meer presteren dan ze kunnen en drukken zich soms minder goed uit.

Deze behandeling is een niet opdringerige vorm van communicatie en helpt ze tot rust komen. Het is geen massage in de vorm van strijken en drukken maar meer met zachte, draaiende bewegingen aanraken. Je neemt plaats in de behandelstoel en houdt al je kleren aan, behalve je sokken.

Eerst worden de voeten behandeld, daarna de handen en tenslotte het hoofd. Er bestaan voor de metamorfose massage geen contra-indicaties en dus is hij voor iedereen geschikt.

Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen en spieren. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost. Voetreflexmassage is met name een geschikte methode voor een ieder die lichamelijk klachten heeft, welke zijn ontstaan door overbelasting van een bepaald lichaamsdeel of door een overmaat aan stress;

Ook en gevoelens van gejaagdheid kunnen door de ontspannende werking van voetreflexmassage verminderd worden. Voetreflexmassage heeft bij kinderen vaak snel een positief resultaat. In tegenstelling tot volwassenen hebben zij nog niet de kans gehad om diepliggende blokkades te ontwikkelen. Vooral pasgeboren baby’s die last hebben van darmkrampen of jonge kinderen met obstipatieproblemen, reageren al na één of twee sessies positief op de behandeling. Bij chronisch zieke mensen met veel pijnklachten, kan voetmassage door de ontspannende werking veel verlichting geven.

Pubers, zwangeren en vrouwen in de overgang kunnen ook veel baat hebben bij voetreflexmassage. Veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen stress veroorzaken, die met hinderlijke lichamelijke reacties gepaard kunnen gaan. Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen. Allereerst is deze vorm van therapie erg geschikt voor mensen met lichamelijke- en/of psychische klachten. Daarnaast is het ook gewoon heel prettig voor mensen die eens een lekkere ontspannende voetmassage willen krijgen. Behoorlijk wat (alledaagse) klachten kunnen met behulp van voetreflexmassage positief beïnvloed worden, verminderen of zelfs verdwijnen. Denk hierbij aan:

 • Migraine en andere hoofdpijnklachten
 • Nek- en rugklachten
 • Spijsverteringsklachten, maag- en darmstoornissen
 • Luchtwegproblemen zoals hooikoorts
 • R.S.I.
 • Spier- en gewrichtsproblemen
 • Koude handen en voeten
 • Hart- en vaatproblemen
 • Neerslachtigheid
 • Nerveuze klachten als onrust, slapeloosheid
 • Menstruatiestoornissen
 • Hormonale klachten

De nieuwste massage techniek om plaatselijk af te slanken zonder medische ingreep. Door middel van verschillende massagetechnieken wordt de cellulite grondig aangepakt waardoor de huid strakker, gladder en slanker wordt. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, billen, heupen, benen, en armen.

De afslankmassage helpt het lichaam te reinigen van afvalstoffen, gifstoffen en opgehoopt vocht. De afslankmassage is een goed alternatief voor lyposuctie. Door de stevige, krachtige en diepe massagetechniek wordt de huid niet alleen mooier en gladder maar wordt ook de omvang minder. Dit is geen massage waarbij je gewicht verliest maar een massage waarbij de huid gladder word en waarbij je centimeters verliest.

Deze massage maakt uw lichaam strakker en geeft u een beter silhouet ZONDER medische ingrepen. Een oneffen huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap kunt u heel erg goed behandelen met een lypossage massage. Het beste resultaat zult u hebben na een kuur behandeling van minimaal 10 keer (bij voorkeur twee keer per week en daarna onderhouden). Ook is het raadzaam om tijdens de kuur ongeveer 2 liter water per dag te drinken.

De massage heeft een ontslakkende werking waardoor de huidomvang geringer maar ook zichtbaar mooier en strakker wordt, verklevingen en afvalstoffen verdwijnen door de massage.

Massage Massages Alblasserdam rosa,damascena,bodycare,ayurveda,wellness,massage,welzijn,hotstone,kruidenstempel,metamorfose,afslank,stoelmassage,voetreflex,voetmassage,beauty,utrecht,nieuwegein,alblasserdam,montfoort rosa damascena rosa damascena bodycare ayurveda wellness massage welzijn hotstone kruidenstempel metamorfose afslank stoelmassage voetreflex voetmassage beauty utrecht nieuwegein Alblasserdam montfoort Massage ayurveda wellness masseur voetreflexologie voetmassage hot stone massage kruidenstempelmassage metamorfose massage ontspanning ontspanningsmassage stoelmassage ayurvedische massage lichaamsverzorging Bodycare massage ayurveda wellness masseurs voetreflexologie voetmassage hot stone massage kruidenstempelmassage metamorfose massage ontspanning ontspanningsmassage stoelmassage ayurvedische massage lichaamsverzorging Bodycare